Monkey mind: gedachten die maar doorgaan

“Tijdens de eindontspanning, blijft het onrustig in mijn hoofd”.

Deze reactie hoor ik weleens terug en zeker als yoga nieuw voor je is. De belangrijkste boodschap die ik je mee wil geven: dat is gelukkig heel erg normaal! Die gedachten, die alle kanten op gaan, wordt ook weleens jouw ‘monkey mind’ genoemd.

Onderstaand filmpje legt het in 1.47 minuut fantastisch met humor uit:

Wat je dus kan helpen bij gedachten die maar doorgaan, is om je gedachten iets te doen te geven: het volgen van je adem. Ook al zijn het korte momenten en komen er steeds weer gedachten op, het is oké, iedere keer breng je je aandacht weer terug naar je adem.

Je mag de verwachting er vanaf halen dat het stil moet zijn in je hoofd. Dat is het bij mij ook niet 😉 Soms lukt het de ene keer ook makkelijker dan de andere keer om meer te ontspannen.
Hoe vaker je met je aandacht je adem volgt, hoe vaker je ruimte neemt voor ontspanning, hoe makkelijker het voor je wordt.

Tijdens mijn yogalessen is er veel aandacht voor de adem. Door de houdingen, de ademoefeningen, door herhaling heb je steeds sneller door wanneer jouw monkey mind de overhand heeft en kun je er iets simpels aan doen: even in en uitademen 🙂
Ook voor kinderen is dit heel herkenbaar en deel ik dit ook tijdens 1:1 sessies.

Photo by Benjamin Ong on Unsplash

"We have to make friends with the monkey mind"

@huffpostrise

De hele maand oktober een proefles voor maar € 1, boek jouw les via AANMELDEN.