Foto Wendy de Groot

Hi,

ik ben Wendy

… en geef al vele jaren met veel passie en plezier yogalessen en workshops!

Hoe het begon

Yoga, ik had weleens een lesje gedaan, “Niks voor mij dacht ik nog” “daar ben ik veel te onrustig voor”. 
Ik stond met veel plezier en passie een aantal jaar voor de klas. Totdat ik erg vermoeid werd door de ziekte van Pfeiffer. De vermoeidheid bleef aanhouden, een diagnose Chronische Vermoeidheid (CVS/ME) volgde.
Als jonge vrouw legde ik mij hier niet bij neer en een zoektocht naar meer energie begon.

Tijdens deze zoektocht kwam ook yoga weer voorbij en hier ervaarde ik iets nieuws. Dat ik eigenlijk vooral in ‘mijn hoofd zat’ en dat er óók in mij echt wel rust zit. Ontspanning door beweging: door eerst te bewegen, je lijf weer te voelen, kun je daarna ontspannen. Langzaam kreeg ik weer steeds meer energie. Hier wilde ik meer van!

Dat er óók in míj echt wel rust zit.

En zo startte ik met een kinderyoga opleiding en een vinyasa/poweryoga docenten opleiding. Nog vele modules volgden zoals personal yoga coach, easy yoga, kunst van het begeleiden bij Tonnie Goes. Momenteel geef ik ook samen met Tonnie de bijscholing ‘Yoga Nidra en Restorative yoga’. 

In 2013 maakte ik de stap om voor mijzelf te beginnen: als yogadocente en ik richtte www.rustmomentindeklas.nl op. Sindsdien geef ik o.a. wekelijks yogalessen in IJsselstein (Ut). Toegankelijke yogalessen met aandacht voor lichaam & mind, gevarieerd yogalessen vol uitdaging maar ook met alle rust en aandacht (zeker als er blessures of andere klachten zijn).  Ook kun je bij mij terecht voor ouder & kindyoga (workshop of bij hulpvraag privé aan huis), personal yoga aan huis en yogaworkshops op evenementen.

Gevarieerde yogalessen vol uitdaging maar ook met alle rust en aandacht.

De afgelopen ‘corona tijd’ bracht een mooie online ontwikkeling met zich mee. Zo kun je tegenwoordig al mijn lessen ook live online meedoen, geef ik online lunchyoga aan bedrijven en ben ik zelf yogawandelingen gaan ontwikkelen. Wandelen is weer populair, wat nu als we yoga en wandelen combineren!

Moeder worden in 2016 bracht een nieuwe fase in mijn leven: van slapeloze nachten tot aan het ervaren van overweldigende liefde, alles komt als moeder voorbij. Toen onze tweede zoon werd geboren veranderde er veel. Er waren (en zijn) zorgen. Zoals ik pas geleden in een mooi gedicht las:

Nu ben ik voortaan in twee, woont er een angsthaas binnenin
Maar die moet wel ruimte delen, want er brult ook nog een…. Leeuwin

Het volledige gedicht van Lentezoet lees je hier
Die angsthaas en leeuwin doen het tegenwoordig samen. En ook op dit punt in het leven is yoga een anker, om steeds weer door beweging de ontspanning te ervaren. En dit, deel ik heel erg graag met jou!

Met veel plezier zet ik mijn ervaring en creativiteit in, om jou een fijne yogales te geven!
Je bent welkom!

In de stilte

Hoor je wat klopt

Leer mij nog beter kennen

Sup zonsondergang Wendy
Foto Wendy met jongens- vierkant

De hele maand oktober een proefles voor maar € 1, boek jouw les via AANMELDEN.