Yogalates (yoga & pilates) | NIEUW!

Pilates wat meer gericht op kracht van de met name de ‘core’ en yoga meer gericht op stretch, adem en ontspanning. Tijdens Yogalates komt beide samen.
Vanaf september 2023 is deze les nieuw op het lesrooster op donderdagavond om 20.15u.
Maar wat is Yogalates precies? Hoe verschilt het van traditionele yoga en Pilates? En voor wie is het bijzonder geschikt?

PILATES: Een krachtige basis

Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates in de vroege 20e eeuw. Het richt zich op het versterken van de ‘core’ spieren van het lichaam, zoals de buikspieren, rugspieren en bekkenbodem.

Pilatesoefeningen zijn gericht op stabiliteit, lichaamshouding en bewustzijn van de ademhaling. Het helpt bij het opbouwen van kracht.

YOGALATES: een combinatie van yoga en pilates

Door yoga en pilates te combineren ga je aan de slag met kracht Γ©n is er ruimte voor flexibiliteit, balans en innerlijke rust.

Ten op zichte van de reguliere yogales die je van mij gewend bent, is het grote verschil dat er veel meer aandacht zal zijn voor de “core” oefeningen.

Deze oefeningen worden rustig uitgelegd en er zal nog meer oog zijn voor de uitvoering van de oefening (bij yoga spreken we van houdingen i.p.v. oefeningen).

Voor wie is Yogalates geschikt?

Yogalates is eigenlijk voor heel veel mensen een fijne les. Vooral als je iets meer met kracht wilt doen, met toch ook de stretch en ontspanning. Het is een extra geschikt voor:

Rug- en bekkenklachten:Β 
Bij Yogalates ligt nog meer dan in een reguliere yogales de focus op de buik-, bekkenbodem- en rugspieren.

Meer kracht:
Wanneer je meer wilt werken aan krachtopbouw van de core. En als de af en toe spierpijn bij het lachen de volgende dag geen probleem in πŸ˜‰

VANAF SEPTEMBER 2023
Vanaf september is deze les nieuw toegevoegd op het lesrooster: op donderdag van 20.15 – 21.15u (behalve de laatste donderdag van de maand dan vervallen de reguliere lessen voor een heerlijke yoga nidra les).

Leave a Comment

De hele maand oktoberΒ een proefles voor maar € 1, boek jouw les via AANMELDEN.